Olika om mig

Jag heter Mattias. Har bloggat i lite olika sammanhang sedan 2005. På senare tid har det dock blivit sjukt långt mellan mina inlägg, kanske för att Facebook och Twitter (numera kallas det tydligen kvitter - när man ser ordet på svenska känns det som om folks observationer nedgraderats till samma värdighetsnivå som en jävla domherres) tagit över svensson-krönikörens utrymme på nätet.

Anywho - skam den som ger sig osv. Jag pluggar till bibliotekarie (när jag kommer ihåg det) i Borås. Folk har en tendens att tänka att sedan Google tog över världen behövs inte bibliotekarier, men jag misstänker att det är bara för att de nöjer sig med den skit de faktiskt lyckas hitta och inte inser sitt enorma behov av en allvetande guide i informationsflödet.

Jag har samma kulturella ambitioner som de flesta i min ålder (30-ish), dvs det som finns kvar av en ungdom fylld av genuin tro på min självklara status som allsmäktig rockstjärna, destillerad genom lager av verklighet, insikt och cynism. Det vill säga massor av högljutt tyckande utan större vetskap om någonting. Vad detta i slutet innebär är att jag skulle göra vad som helst för att resa tillbaka i tiden och suga av Marcel Proust, eller annan valfri high-brow-kille, eller åtminstone ge sken av detta inför människor som jag inbillar mig intresserar sig för vad jag tycker. Men om jag postar något med anknytning till les beaux arts så blir det med största sannolikhet någon nutida musik av indiekaraktär.

Jag bor i Majorna (haha, no shit) med min förtjusande man (rollspelsnörd, kommunist, välhängd) och två katter (haha, no shit).

Anledningen till en ny blogg är förutom nytt år (decennium herreminje) att jag är i behov av att kickstarta mig själv. En blogg tvingar en att göra saker för att man ska ha något att skriva om. En blogg är en studiedistraktion som trots allt kan främja kretativitet. En blogg har potential att boosta mitt ego tills jag exploderar. What's not to like?

Jag går att hitta på: